Maak een afspraak
Maak een offerte
Heb je beslist om er even een jaartje tussenuit te gaan? Ontdek op deze pagina alle voordelen van zo'n gap year en alle formules die WEP te bieden heeft.

Wil je gaan backpacken, maar tegelijkertijd ook iets bijleren? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos: een higschool exchange of uitwisseling, een nieuwe taal leren, vrijwilligerswerk doen of gaan werken en reizen met een working holiday visum ... Een gap year is allesbehalve een verloren jaar!

waarom een gap year? 


Tijdens een gap year kan je wat tijd voor jezelf nemen, even afwijken van wat al de rest doet en unieke ervaringen opdoen. Bij je terugkeer ben je veel volwassener en zekerder van je stuk en ben je klaar om je studies verder te zetten. 

Het is de ideale gelegenheid om alles vanuit een ander perspectief te bekijken, los te komen van de dagelijkse sleur en nieuwe skills te leren die het verschil zullen maken, zowel in je persoonlijke als in je professionele leven: het wordt namelijk alsmaar belangrijker om uit te blinken!

Dit tussenjaar kan ook erg nuttig zijn om na te denken over je situatie en te begrijpen wat je wensen en verwachtingen zijn voor de toekomst. Om nog maar te zwijgen over de aanzienlijke vooruitgang die je maakt in een nieuwe taal als je voor een niet-Nederlandstalig land kiest.

Wees niet bang om de sprong te wagen, je zal er geen spijt van hebben! En als je voor WEP kiest, kan je met een gerust hart vertrekken: dankzij onze expertise in de begeleiding van je project en de bijstand in geval van een tegenslag wordt je project sowieso een succes!

welk project moet ik kiezen? 


Of je nu zin hebt om naar een typische Amerikaanse High School te gaan of je wilt studeren aan een campus in het buitenland, of je nu je professionele vaardigheden wilt aanscherpen tijdens een stage, een taal wilt leren, je handen uit de mouwen wilt steken bij vrijwilligerwerk of eropuit wilt trekken met je rugzak ... Al deze avonturen zijn mogelijk met WEP!
 

schoolprogramma

Dit is hét programma bij uitstek voor een volledige culturele uitwisseling. Deze onvergetelijke ervaring van WEP bestaat al 30 jaar! Je woont bij een gastgezin en volgt les aan een lokale secondaire school.

 

hogere studies

 Je ontdekt het studentenleven in het buitenland terwijl je geniet van een opleiding van topkwaliteit! Afhankelijk van het programma dat je gekozen hebt, kan je een erkend diploma ontvangen.

 

taalREIZen

Je combineert taallessen met uitstapjes in de stad van jouw keuze! Het is de perfecte formule voor het leren van een vreemde taal terwijl je plezier maakt. Al onze partnerscholen werden zorgvuldig uitgekozen.

 

STAGES

We bieden talloze bestemmingen aan voor stages en we hebben 2 verschillende formules: stages in een bedrijf en sociale of medische stages in het buitenland. De beste troef op je cv!

 

vrijwilligerswerk

Geef een extra betekenis aan je avonturen door je te engageren voor een vrijwilligersproject in het buitenland. Sociale projecten, natuur- of bouwprojecten, bescherming van dieren of het onderwatermilieu ... Je vindt zeker en vast een project dat geknipt is voor jou!

 

working holiday visum (JOBS & TRAVEL)

Met een working holiday visum krijg je absolute vrijheid! Reis naargelang je zelf wilt en werk wanneer je het nodig hebt om je reis verder te financieren. Als je met WEP weggaat, kan je er zeker van zijn dat je in de best mogelijke omstandigheden op reis kan vertrekken. Backpacken in Australië of Nieuw-Zeeland, voor je 30ste afgevinkt op je bucket list!

 

GROEPSREIZEN


Maak van je zomervakantie gebruik om op ontdekking te gaan in een fascinerend land. Samen met een groep Belgische, Franse en Italiaanse jongeren neem je deel aan een project voor sociaal vrijwilligerswerk of een natuurproject. Je beleeft een onvergetelijk avontuur in een veilige en geruststellende omgeving.

 

WORLD TOUR

Wil je tijdens je gap year graag zoveel mogelijk beleven en zoveel mogelijk landen bezoeken? Dan zijn onze formules voor wereldreizen zeker iets voor jou! Combineer WEP-projecten in verschillende landen door één van de packs te kiezen die samengesteld zijn door onze experts of stel zelf volledig je reis samen.

 

 

zin om er eens over te praten?


 

nl 0 0 wep.be Voeg minstens 1 programma toe om de tool te gebruiken Programma toegevoegd aan de vergelijkingstool Je kan maximum 3 programma's vergelijken. Om er een toe te voegen, moet je eerst een programma verwijderen Je hebt dit programma al toegevoegd aan de vergelijkingstool Meer lezen Minder lezen