Ontmoet ons
Offerte
Contacteer ons

een woordje over het WEP-team 

Droom je ervan om een onvergetelijke ervaring te beleven in het buitenland? Wij begrijpen volledig waarom! Alle teamleden van WEP hebben ooit dezelfde droom gekoesterd én waargemaakt ... Bij ons ben je dus in goede handen. WEP is uitgegroeid tot een onmisbare speler op de markt van educatieve en interculturele reizen en dat hebben we vooral te danken aan de passie en de vele persoonlijke ervaringen van elk WEP-teamlid, dat zelf ook de kans heeft gekregen om in het buitenland te leven.

Onze projecten, correspondenten, opvolging, tips ... zijn allemaal gebaseerd op onze jarenlange ervaring, net als op de belevenissen en bevindingen van oud-deelnemers, en dat al meer dan 25 jaar. De expertise die we in de loop van de jaren hebben opgebouwd, ligt vandaag binnen jouw handbereik. We hebben immers maar één doel: van jouw droom een onvergetelijk avontuur maken dat je je hele leven lang zal meedragen.

Ontdek hieronder wie we zijn en wie jou zal bijstaan bij de organisatie en verwezenlijking van jouw project ... Hopelijk tot binnenkort!

Het WEP-team

 

wie doEt wat?


De directie


Olivier Joris
Mede-oprichter en Directeur
olivier@wep.org

 


Didier Destexhe
Mede-oprichter, CTO, Marketing Research & Program Development
didier@wep.org


Olivier en Didier raken bevriend wanneer ze alletwee in Luik studeren. In zijn vrije tijd houdt Olivier zich bezig met Amerikaanse uitwisselingsstudenten die voor een semester of voor een schooljaar in België verblijven. Hij was zelf enkele jaren eerder een uitwisselingsstudent in de USA. Al snel deelt Didier deze passie met Olivier. Een passie die hen verder heeft gebracht dan ze ooit gedacht hadden: een verhuis naar Brussel, ontwikkeling van programma’s in de culturele en educatieve sector in het buitenland, diverse projecten zoals Jobs stages en vrijwilligerswerk, oprichting van WEP-kantoren in Frankrijk, Italië, Australië, Argentinië … noem maar op! Vandaag de dag blijft WEP, onder de impuls van beide oprichters, voortdurend innoveren en zoeken naar formules aangepast aan ieders wensen. Het avontuur is nog lang niet aan zijn einde! 

NOG NIET INGESCHREVEN? ZIJ ANTWOORDEN OP AL JE VRAGEN


Rianne De Ridder
Teamleader Educational Advisors
rianned@wep.org

Op 18-jarige leeftijd vond ik het hoog tijd om een stapje in de wereld te zetten. Ik besloot een jaar down under te trekken via het WEP-schoolprogramma, werd deel van een familie ter plaatse en deed mijn laatste middelbaar over in een Australische school. Een warme Australische familie, vrienden voor het leven, avonturen in prachtige natuur en vooral een enorme dosis levenservaring … het zijn maar enkele van de vele zaken die ik aan dat jaar heb overgehouden. Mijn honger om de wereld te ontdekken nam alleen maar toe, dus ook tijdens mijn hogere studies besloot ik enkele maanden werkervaring op te doen in Suriname. Ook deze ervaring was enorm leerrijk en gaf mee vorm aan mijn groeiende persoonlijkheid. Een uitdaging bij WEP waarin ik geïnteresseerde jongeren kan inspireren en ondersteunen om gelijkaardige dromen na te jagen, is mij dan ook op het lijf geschreven!Ariane Marchand
Verantwoordelijke Administratie & Educational Advisor
arianem@wep.org

In 2007 ben ik met WEP vertrokken om mijn 6e middelbaar over te doen op de schoolbanken van een echte American High School. Ik kreeg gelukkig ook echt waar ik op gehoopt had: een fantastische ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Zingen in het koor, voetbal spelen in een meisjesteam, meespelen in de schoolmusical, met de speedboat op Lake Michigan…ik kan wel uren blijven doorgaan! Het is zo geweldig om een nieuwe leefwereld volledig te kunnen ontdekken als local, nieuwe mensen te leren kennen en bijgevolg natuurlijk ook jezelf. Ik kan iedereen absoluut aanraden om ooit op buitenlands avontuur te trekken met WEP. Welke ervaring je ook kiest, je houdt er talloze unieke, waardevolle herinneringen aan over. Ik ben dan ook heel blij dat ik voortaan bij WEP anderen kan helpen bij het beleven van hun eigen buitenlandse ervaring!

Al ingeschreven?

> schoolprogramma's


Nathalie Gerling
Teamleader 'Administratie en opvolging deelnemers': Schoolprogramma's'
nathalie@wep.org
 Nina Harding
Administratie en opvolging deelnemers
ninah@wep.org

 

Een jaar naar een Amerikaanse school gaan, dat wou ik wel eens meemaken. Tijdens het schooljaar 2010-2011 was het eindelijk zo ver. Ik kreeg telefoon van WEP en mocht vertrekken naar Texas! Bij een Amerikaans gastgezin wonen en de Amerikaanse cultuur leren kennen, het was geweldig. De internationale microbe had me te pakken, een buitenlands avontuur kon ik niet uit de weg gaan. Daarom ben ik tijdens mijn verdere studies op Erasmus geweest naar Barcelona, en heb ik een stage gedaan in New York. Nieuwe culturen leren kennen boeit me enorm, je leert op deze manier ook jezelf beter kennen. Ik kan jongeren alleen maar aanraden om een avontuur aan te gaan in het buitenland, je krijgt er talloze vrienden en herinneringen bij. Ik ben heel blij dat ik bij WEP jongeren kan helpen en motiveren om hun buitenlands avontuur te beginnen.

 

Al ingeschreven? 
> taalreizen en JObs & Travel


Robin de Graaf
Teamleader 'Administratie en opvolging deelnemers': Taalreizen, Working Holiday & Hoger onderwijs'
robind@wep.org

Al sinds ik kind was wist ik dat ik later “wanneer ik groot was” wereldreiziger wou worden. Mijn ouders vonden echter dat er eerst een diploma behaald moest worden, en dat ik dan mocht doen wat ik wou. Precies een maand na mijn afstuderen ben ik dan ook met een paar vrienden vertrokken. Drie maanden in Nepal, India en Thailand en het lag vast: dit leven als backpacker bevalt me wel. Binnen het half jaar was ik alweer weg, op naar Australië voor een klein jaar met het Jobs and Travel programma via WEP. De Australische levensstijl heeft me enorm beïnvloed. De mentaliteit van “no worries” is iets wat ik, hopelijk, voor de rest van mijn leven bij me zal dragen. Het is mijn droom om verder met reizen bezig te zijn dus werken bij WEP is volledig op mijn lijf geschreven.


Ine Scherlippens
Administratie en opvolging van deelnemers: Taalreizen, Working Holiday, Stages, Vrijwilligerswerk, Au pair, Natuurprojecten, Bescherming van dieren & Hoger onderwijs
ines@wep.org 

In de zomer van 2011 kreeg ik dankzij WEP de kans om mijn eigen droom waar te maken: een jaar in een gastfamilie in Argentinië wonen. Ik heb er een tweede familie, een hele hoop vrienden bijgekregen en een reeks fantastische herinneringen gemaakt. Mijn avontuur is niet gestopt eenmaal terug in België. Bijna vijf jaar heb ik ook als vrijwilliger voor WEP mogen getuigen over mijn onvergetelijke ervaring op tal van infodagen. Vandaag mag ik ook andere jongeren helpen om hun dromen na te jagen en dat met een grote glimlach en dezelfde passie die ik zelf ervaren heb. Ik ben dus zeer tevreden dat mijn avontuur nog niet is afgelopen en ik het hier bij WEP blijf verder beleven. Een buitenlandse ervaring is van onschatbare waarde en dus een absolute aanrader. Go and chase your dreams !

Al ingeschreven? 
> jobs, stages, vrijwilligerswerk & world tour


Alexandra Blanchoud
Teamleader 'Administratie en opvolging deelnemers: Stages, Vrijwilligerswerk, Au pair, Natuurprojecten en Bescherming van dieren en World Tour'
alexandrab@wep.org
 

Mijn avontuur bij WEP begon 4 jaar geleden. Na mijn middelbaar trok ik naar Londen, een stad die me al jarenlang aansprak. Ik heb er als au pair gewoond en gewerkt, een tijd die mij levenslang zal bijblijven. Tijdens mijn studies Toerisme deed ik mijn stage bij WEP ... Een eerste professionele ervaring die naar meer smaakte. Dus ik bleef!Leen Temmerman
Administratie en opvolging van deelnemers: Stages, Vrijwilligerswerk, Au pair, Natuurprojecten, Bescherming van dieren en World Tour
leent@wep.org


Na mijn studies toerisme en voor me op de arbeidsmarkt te begeven, besloot ik om mijn Spaans bij te leren en vrijwilligerswerk te gaan doen in Costa Rica. Dankzij WEP is dit mogelijk geworden en het was een beslissing die ik tot op vandaag nog nooit beklaagd heb welke ik nog steeds heel erg koester. De combinatie van een andere cultuur te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en het vrijwilligerswerk in verschillende nationale parken van Costa Rica was een ervaring om nooit te vergeten. Gebeten door de reismicrobe heb ik sindsdien al heel wat andere landen mogen ontdekken in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Ik ben dan ook heel gelukkig dat door mijn job bij WEP ik samen met hen er kan voor zorgen dat andere deelnemers ook zo een unieke kans krijgen. 


Ine Scherlippens
Administratie en opvolging van deelnemers: Taalreizen, Jobs & Travel, Stages, Vrijwilligerswerk, Au pair, Natuurprojecten en Bescherming van dieren
ines@wep.org 

In de zomer van 2011 kreeg ik dankzij WEP de kans om mijn eigen droom waar te maken: een jaar in een gastfamilie in Argentinië wonen. Ik heb er een tweede familie, een hele hoop vrienden bijgekregen en een reeks fantastische herinneringen gemaakt. Mijn avontuur is niet gestopt eenmaal terug in België. Bijna vijf jaar heb ik ook als vrijwilliger voor WEP mogen getuigen over mijn onvergetelijke ervaring op tal van infodagen. Vandaag mag ik ook andere jongeren helpen om hun dromen na te jagen en dat met een grote glimlach en dezelfde passie die ik zelf ervaren heb. Ik ben dus zeer tevreden dat mijn avontuur nog niet is afgelopen en ik het hier bij WEP blijf verder beleven. Een buitenlandse ervaring is van onschatbare waarde en dus een absolute aanrader. Go and chase your dreams !

achter de schermen


 FINANCiEel directeur


Alain Maboge
Financieel Directeur 
alain@wep.org
 


QUALITY MANAGEMENT


Nathalie Gerling
Quality Manager
nathalie@wep.org
 


Research & Development


Liselotte Rommel
Development Manager
liselotter@wep.org

 


Grafisch ontwerp & vormgeving


Antoine Schreinemacher
Brand Identity Manager
antoines@wep.org

 


Giuseppe Ferrara
Video Editor & Web Content Assistant
studio@wep.org 

 


Margaux Guinard
Assistant Graphic Designer
margauxg@wep.org  
 


Inhoud & redactie 


Emmanuelle Malorey
Content & Website Project Manager
emmanuellem@wep.org

 


Alexis Riccio
Content Manager
alexisr@wep.org
 


Marketing, PR  & communicatie


Sarah Buelinckx
Marketing & Communication Manager (NL)
sarahb@wep.org

 


Mathieu Loyez
Marketing & Communication Manager (FR)
mathieul@wep.org

 


Adrien Buntinx
Public Relations & Communication
adrien@wep.org

 


Human Resources & Training


Julie Wouters
Director of Human Resources & Training
julie@wep.org 
 


boekhouding


Michel Delobelle
micheld@wep.org 

 


Oana Rus
oanar@wep.org 

 

 

Marc Servaes
marcs@wep.org 
 


Pamela Heradi Afua
pamelah@wep.org

 


Carine Guiadem Kamdem
carineg@wep.org

 


OnderhoudAdhurim Kasaj
Verantwoordelijke Onderhoud 

nl 0 0 wep.be Voeg minstens 1 programma toe om de tool te gebruiken Programma toegevoegd aan de vergelijkingstool Je kan maximum 3 programma's vergelijken. Om er een toe te voegen, moet je eerst een programma verwijderen Je hebt dit programma al toegevoegd aan de vergelijkingstool Meer lezen Minder lezen