Maak een afspraak
Maak een offerte
Al meer dan 30 jaar is WEP actief op het gebied van interculturele projecten en taalstudies in het buitenland. Onze professionaliteit, de kwaliteit van onze programma's en onze innovatieve geest hebben ons een goeie reputatie opgeleverd. WEP is vandaag een leider in België in het domein van culturele reizen en taalverblijven.
 
Contact

Adrien Buntinx
Tel: 02 534 53 36
E-mail: adrien@wep.org

     
Home › Formations linguistiques en immersion pour professionnels

Waarom een taalopleiding volgen in het buitenland? 


In een wereld die alsmaar meer globaliseert is meertaligheid onmisbaar. Dankzij een volledige onderdompeling in het buitenland zijn de taalopleidingen van WEP een ideale manier om snel en efficiënt meerdere vaardigheden te onwikkelen:

 • Je leert de taal al doende en ontdekt de cultuur van het land. Je leert veel in de opleiding, maar ter plekke wonen maakt pas echt het verschil
 • Je breidt je netwerk uit in een internationale omgeving
 • Je verfijnt je soft skills
 • Je ontdekt het land op een andere manier dan een toerist, je zal het beter begrijpen en vanuit een andere hoek leren bekijken.

Onze opleidingen 


Onze verschillende taalopleidingen zijn aangepast aan jouw noden.

Hier een overzicht van de mogelijkheden:

 • Opleidingen in kleine groepjes
 • Opleidingen in groep + privélessen
 • "One to one" opleidingen
 • Privélessen bij de leerkracht
 • Opleidingen voor groepen van hetzelfe bedrijf
 • Taalopleidingen per sector
 • Taaltraining + golflessen
 • ….

Onze centra


We hebben onze partners zorgvuldig geselecteerd zodat we aan jouw behoeften kunnen beantwoorden en jij je doelen kan bereiken.

► "Executive" opleidingscentra
(enkel voor een volwassen publiek)

EC toronto 30 +

 

ec new york 30 +

 

ec st julians 30 +

 

ec london 30 +

 

lsi portsmouth 25 +

 

english in chester 25 +

 

► Klassieke talenscholen met bedrijfsgerichte lessen
(centra met een publiek van verschillende leeftijden - je vindt enkele voorbeelden hieronder)

• In Europa

• Andere bestemmingen:

Ontdek hier alle bestemmingen die lessen voor volwassenen aanbieden! 

► Privélessen bij de leerkracht
Indien je weinig tijd hebt om te investeren in taallessen en je snel vooruitgang moet boeken, dan is deze formule ideaal. Je woont bij je leerkracht die je privélessen geeft in de taal van je keuze. Enkele voorbeelden van mogelijke bestemmingen:

► Aanbod op maat
Je hebt een specifiek verzoek, wenst een opleiding voor een specifieke sector, hebt een vraag voor een groep van hetzelfde bedrijf of een wens om je opleiding te combineren met golflessen? 
Neem dan zeker contact met ons op!

Ter plaatse


► Het logement

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het logement:

Bij een gastgezin
Logement bij een gastgezin is één van de goedkopere formules en je leert er veel meer bij over de levensstijl en gewoontes van het land. Volwassenen krijgen er een grote zelfstandigheid. Afhankelijk van de scholen en de bestemmingen wordt logement bij een gastgezin aangeboden in een eenpersoonskamer of een tweepersoonskamer met 1, 2, of 3 maaltijden per dag of zonder maaltijden.

Gedeeld appartement (*) of residentie
Naargelang de bestemmingen kan je kiezen voor een gedeeld appartement (maaltijden niet inbegrepen) of een residentie (met of zonder maaltijden). Deze formules bieden de deelnemers maximale zelfstandigheid.

Hotel
Op verzoek kunnen onze partnerscholen logement regelen in een hotel voor diegenen die volledige onafhankelijkheid en maximaal comfort wensen.

Geen logement of gedeeltelijk logement
Je hebt contacten in het land waar je verblijft? Geen probleem! Bij WEP kan je je lessen boeken zonder logement of met een gedeeltelijk logement voor enkele weken alvorens je naar je eigen logement kan verhuizen.

(*) Het logement in een gedeeld appartement wilt niet noodzakelijk zeggen dat je bij andere studenten wordt geplaatst. Het kan gaan over de eigenaar of een huurder die een deel van het appartement onderverhuurt.

► Activiteiten / Uitstapjes 

Elke school geeft je de kans om je bestemming beter te leren kennen met een planning vol uitstapjes, activiteiten, evenementen... Een ludieke manier om de taal in een echte situatie te gebruiken.

  TEST GRATis jouw taalniveau!

Dankzij onze online taaltest kan je je niveau testen en de juiste keuze maken voor je lessen.

Getuigenissen


"Ik heb echt genoten van mijn taalverblijf in Valencia. Eerst en vooral, Valencia is een geweldige stad! De school IH Valencia ligt in het midden van Valencia en de lessen worden gegeven in kleine groepjes, dat heeft me de kans gegeven om mijn praktisch en theoretisch niveau van het Spaans te verbeteren. Ik heb gekozen voor een verblijf in een gastgezin. Beste keuze ooit! Muchas gracias por la hospitalidad de Carmen y Vicente!" 
Benjamin Belvaux - 1 week standaard lespakket Spaans in de school IH in Valencia - Spanje (30+)

"In 2017 ben ik voor een maand naar Malta getrokken om er mijn Engels te perfectioneren. Deze ervaring was heel nuttig want toen ik toekwam had ik, ondanks dat ik al een rijke woordenschat had, moeite om mezelf uit te drukken, maar al na 2 weken kreeg ik meer vertrouwen in mijn mogelijkheden en ik boekte  heel wat vooruitgang. En dat dankzij de kwaliteit van de WEP-docenten!  Eenmaal terug in België, had ik zin om avondlessen te volgen en wekelijks deel te nemen aan debatsessies. Ik hou prachtige herinneringen over aan deze ervaring, zeker omdat de zon altijd aanwezig was en ons gastgezin op alle vlakken gewoon geweldig was."
Karine Hennin - 4 weken standaard lespakket Engels in de school Easy school of languages in Valetta - Malta (30+)

"I really wanted to thank you, with all your team, and of course all teachers, for my so pleasant stay in your school in Chester. It had been almost 20 years since I spoke English, and my current job needs me to regain an operational practice. Your particular method to offer small groups in your classrooms is a real key success factor, while allowing the students to be immersed in an open-minded environment. You find attached 2 pictures that illustrate 2 particular pleasant moment for me : the last dinner with the major part of our group, myself in my “second training” classroom, the restaurant Moules a go go managed by Tracie who was my homestay !"
Olivier Petit - 2 weken lessen zakelijk Engels in de school English in Chester - Groot-Brittannië (30+)


Zin in iets anders? Ontdek ook onze sociale projecten ...

Bovenop onze taalopleidingen bieden wij ook sociale projecten aan in het buitenland. Naast de "meetbare" vaardigheden zijn de soft skills die je ontwikkelt tijdens zo'n project pas echt een extra troef voor de deelnemer en een mogelijke werkgever. En dan hebben we het nog niet over de positieve impact die je ter plaatse kan hebben.

► Ontdek hieronder enkele van onze sociale projecten:

Wil je graag andere bestemmingen of projecten ontdekken? Of wil je liever in groep vertrekken? Neem dan contact met ons op! We bespreken samen jouw verwachtingen en de projecten.


nl 0 0 wep.be Voeg minstens 1 programma toe om de tool te gebruiken Programma toegevoegd aan de vergelijkingstool Je kan maximum 3 programma's vergelijken. Om er een toe te voegen, moet je eerst een programma verwijderen Je hebt dit programma al toegevoegd aan de vergelijkingstool Meer lezen Minder lezen