Maak een afspraak
Maak een offerte
WEP organiseert schoolpresentaties
met oud-deelnemers en stelt materiaal ter beschikking.

 

Contact

Karen Scheelen
Tel: 02 534 53 36
E-mail: karen.scheelen@wep.org

 

Goed nieuws! Als leerkracht geniet u of genieten uw kinderen van een korting van 5% op de prijs van onze programma's. Ontdek meer over deze korting!

Home › Espace enseignants

samen de horizon van jongeren verruimen


Beste leerkracht, 

Al meer dan 30 jaar draagt WEP bij aan de vorming van jongeren. Net als u zijn wij gebeten om jongeren iets bij te brengen. We moedigen hen zoveel mogelijk aan om hun blik op de wereld te verruimen en hun eigen toekomst in handen te nemen. 

Ondertussen zijn er tal van leerkrachten die onze missie steunen en jongeren de weg wijzen naar onze organisatie. Wij koesteren deze duurzame banden en doen ook graag iets terug.

Wij bieden schoolpresentaties aan gegeven door oud-deelnemers volledig aangepast aan uw voorkeuren (Luister- schrijf- of opzoekoefening, in het Nederlands, Frans, Engels, Duits of Spaans), kunnen aanwezig zijn op een afstudeerbeurs voor de zesdejaars met een informatieve stand, kunnen een bijdrage leveren in het kader van een internationale week op school, bieden ondersteuning bij andere events of projectweken, sturen met veel plezier WEP-materiaal op (wereldkaarten, posters …) en nog veel meer. Neem gerust contact met ons op als u graag meer info wil. 

wep in de klas


Hoe verloopt zo'n schoolpresentatie? Bekijk onze video!


"Elk jaar krijgen mijn leerlingen bezoek van een jongere die met WEP op uitwisseling is vertrokken. Zo krijgen ze niet alleen een uniek verhaal te horen, maar kunnen ze ook al hun vragen stellen. Vaak worden de getuigenissen in de taal van de bestemming (Engels/Frans) uit de doeken gedaan. Dat is meteen een goede luisteroefening. Bovendien is het een mooi voorbeeld van het niveau dat de uitwisselingsstudenten kunnen halen op een half jaar of een jaar tijd! Van een goede motivatie gesproken ... "

Leerkracht Nederlands

Interesse? Klik hier voor het aanvraagformulier

PEDAGOGISCH MATERIAAL & BROCHURES


Wij bezorgen u met plezier onze brochures, affiches en ander pedagogisch materiaal! U kan alles bestellen via ons formulier.

 

Volledig informatiepakket
(schoudertas, brochures, affiche, wereldkaart, balpen ...)

 

 

EEN SCHOOLPROGRAMMA TIJDENS HET MIDDELBAAR


Leerlingen van het middelbaar onderwijs kunnen al op uitwisseling gaan tijdens hun studies, en dit in het 3e, 4e, 5e of 6e jaar. Ze vertrekken dan voor een trimester, semester, en soms zelfs voor een heel schooljaar. Bij terugkeer kunnen ze weer aansluiten bij hun klasgenoten hier. Dit heeft heel wat voordelen, in de eerste plaats voor de leerling, maar ook voor u en de school. Zo kan u samen met uw klas heel wat initiatieven uitwerken waarbij ze kunnen samenwerken in het buitenland. 

Uiteraard is het belangrijk dat u en de school achter het project van de leerling staan. Duidelijke afspraken en een goede communicatie vormen de sleutel tot succes! Lees meer over dit programma.

Interesse in een presentatie, materiaal of een reis voor uw klas? 


Vul ons aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Hopelijk tot binnenkort!

 
nl 0 0 wep.be Voeg minstens 1 programma toe om de tool te gebruiken Programma toegevoegd aan de vergelijkingstool Je kan maximum 3 programma's vergelijken. Om er een toe te voegen, moet je eerst een programma verwijderen Je hebt dit programma al toegevoegd aan de vergelijkingstool Meer lezen Minder lezen