samen de horizon van jongeren verruimen


Beste leerkracht,

Al bijna 30 jaar draagt WEP bij aan de vorming van jongeren. Net als u zijn wij gebeten om jongeren iets bij te brengen. We moedigen hen zoveel mogelijk aan om hun blik op de wereld te verruimen en hun eigen toekomst in handen te nemen.

Tal van scholen en leerkrachten / professoren ondersteunen onze missie al vele jaren lang. Daarom willen wij ook u ondersteunen! 

Via deze pagina kan u:

wep in de klas


Hoe verloopt zo'n schoolpresentatie? Bekijk onze video!


"Elk jaar krijgen mijn leerlingen bezoek van een jongere die met WEP op uitwisseling is vertrokken. Zo krijgen ze niet alleen een uniek verhaal te horen, maar kunnen ze ook al hun vragen stellen. Vaak worden de getuigenissen in de taal van de bestemming (Engels/Frans) uit de doeken gedaan. Dat is meteen een goede luisteroefening. Bovendien is het een mooi voorbeeld van het niveau dat de uitwisselingsstudenten kunnen halen op een half jaar of een jaar tijd! Van een goede motivatie gesproken ... "

Eline Kempeners - Leerkracht Nederlands

PEDAGOGISCH MATERIAAL & BROCHURES


Wij bezorgen u met plezier onze brochures, affiches en ander pedagogisch materiaal! U kan alles bestellen via ons formulier.

Volledig informatiepakket (schoudertas, brochures, affiche, wereldkaart, balpen ...)

 

 

LEERKRACHTEN AAN HET WOORD


"Ik heb mijn leerlingen altijd aangemoedigd om naar het buitenland te gaan, want het is veel meer dan een rechtreekse toepassing van hun talenkennis in de praktijk. Een taal leren op school blijft nog erg theoretisch, pas wanneer de leerlingen ze in concrete situaties gaan gebruiken, weten ze hoe ze moeten of kunnen reageren.

Bovendien worden de leerlingen ondergedompeld in een andere cultuur, mentaliteit en maatschappij. In die nieuwe omgeving moeten ze zich aanpassen. Ze moeten hun eigen plekje vinden, opnieuw zeker worden van zichzelf.

Een verblijf in het buitenland is dus niet alleen een verrijking op gebied van taal, maar evenzeer op vlak van persoonlijke ontwikkeling. De jongere vormt zijn persoonlijkheid en wordt zelfstandiger. Bovendien is een verblijf in het buitenland ook altijd een extra troef op het cv, iets wat zeker niet vergeten mag worden!"

Margarete, leerkracht Germaanse talen, KA Izel


"Een ervaring in het buitenland is een unieke ervaring voor iedereen: niet alleen op gebied van de taal, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling. Omdat ik het zelf heb meegemaakt, probeer ik ook mijn leerlingen aan te moedigen: het is een paspoort voor het leven!"

Eline, taalleerkracht, Institut de la Providence, Champion

Onze partnerscholen


Om nog beter te kunnen inspelen op de specifieke wensen en noden van elke school, heeft WEP een partnerschap opgericht. Door een nauwe samenwerking met ons aan te gaan, kunnen wij meteen reageren op de behoeften van uw school. Zo kunnen we onder meer een aantal voordelen toekennen en specifieke acties organiseren. 


Onze partnerscholen:

  • Haute Ecole HELMO in Luik
  • Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen


Bent u geïnteresseerd om één van onze partnerscholen te worden of wenst u graag wat meer informatie? Neem dan zeker contact met ons op!

Reizen voor uw leerlingen


WEP organiseert verschillende taal- en cultuurreizen voor uw leerlingen.

EEN SCHOOLPROGRAMMA TIJDENS HET MIDDELBAAR


Leerlingen van het middelbaar onderwijs kunnen al op uitwisseling gaan tijdens hun studies, en dit in het 3e, 4e, 5e of 6e jaar. Ze vertrekken dan voor een trimester, semester, en soms zelfs voor een heel schooljaar. Bij terugkeer kunnen ze weer aansluiten bij hun klasgenoten hier. Dit heeft heel wat voordelen, in de eerste plaats voor de leerling, maar ook voor u en de school. Zo kan u samen met uw klas heel wat initiatieven uitwerken waarbij ze kunnen samenwerken in het buitenland. 

Uiteraard is het belangrijk dat u en de school achter het project van de leerling staan. Duidelijke afspraken en een goede communicatie vormen de sleutel tot succes! Lees meer over dit programma.

Interesse in een presentatie, materiaal of een reis voor uw klas? 


Vul ons aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

U kan zich ook altijd inschrijven op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwigheden, infosessies ...

Hopelijk tot binnenkort!

 
nl 0 0 wep.be Voeg minstens 1 programma toe om de tool te gebruiken Programma toegevoegd aan de vergelijkingstool Je kan maximum 3 programma's vergelijken. Om er een toe te voegen, moet je eerst een programma verwijderen Je hebt dit programma al toegevoegd aan de vergelijkingstool