Woon en studeer in het buitenland 
Op secundair niveau.

“High School program”, “je laatste jaar opnieuw doen”, “uitwisselingsprogramma”, “Exchange program”, “Gap Year” ... Er bestaan verschillende benamingen voor een schoolprogramma. Geen enkele andere formule brengt je zoveel levenservaring bij.

Het is één van de mooiste avonturen die je kan beleven. Voor de meeste bestemmingen kan je kiezen om TIJDENS of op het einde ven je middelbare studies te vertrekken.

Ontdek een andere cultuur van binnenuit, aanvaard ze en maak er deel van uit om te beseffen waarom het er zo anders is. Leer een nieuwe taal of verbeter je talenkennis en bouw intense vriendschappen op aan de andere kant van de wereld. Dit zijn alvast enkele onweerlegbare redenen om te vertrekken!

Hoe kies je nu best je programma? Ontdek de belangrijkste verschillen tussen het Klassiek Schoolprogramma en het FLEX-schoolprogramma.


 

Formules

FLEX-Schoolprogramma


FLEX is een schoolprogramma "op maat". Naargelang de bestemming heb je de mogelijkheid om te vertrekken als je eigenlijk te oud bent voor het klassieke schoolprogramma, te verblijven in een specifiek gekozen regio, je eigen studierichting te kiezen, je favoriete sport, dans of muziek te beoefenen.

Met FLEX-schoolprogramma kies je de formule die het best aan je verwachtingen voldoet.

Gecombineerde Schoolprogramma's - Academix


Combineer 2 schoolsemesters (of een trimester en een semester) in 2 verschillende landen in hetzelfde jaar! WEP heeft de formule academix meer dan 20 jaar geleden uitgevonden.

De werking van het programma is identiek aan het klassieke uitwisselingsprogramma. Het enige verschil is dat je 2 totaal verschillende culturen kan ontdekken en tegelijkertijd 2 talen onder de knie krijgt op 1 jaar tijd. Een Academix-programma is een enorme uitdaging voor jongeren die tegelijkertijd hun talenkennis willen verbeteren en hun horizon willen verruimen.

Klassiek schoolprogramma


Je woont in een gastgezin en volgt gedurende 4 weken tot een schooljaar les in een plaatselijke middelbare school. Gedurende je verblijf leef je met en tussen de lokale bevolking. Dit is de ideale manier om de gewoonten, het dagelijks leven en de taal van je gastland te leren kennen.

Voor de meeste bestemmingen die WEP voorstelt kan je vertrekken op het einde van je middelbare studies of TIJDENS je middelbare studies. Om geen heel jaar te verliezen, kan je de gevolgde vakken in het buitenland laten erkennen bij je terugkeer in België.

Kies de bestemming van je dromen


nl 0 1 wep.be Voeg minstens 1 programma toe om de tool te gebruiken Programma toegevoegd aan de vergelijkingstool Je kan maximum 3 programma's vergelijken. Om er een toe te voegen, moet je eerst een programma verwijderen Je hebt dit programma al toegevoegd aan de vergelijkingstool