Draag je steentje bij,
kies je vrijwilligersproject

Elke actie en elk project kan het leven veranderen van de autochtone bevolking die je gaat ontmoeten. Of het nu in het kader van een sociaal of ecologisch vrijwilligersproject is, één ding is zeker: als je de platgetreden paden verlaat, leer je de mensen echt kennen en maak je deel uit van de lokale gemeenschap en omgeving. 

“De handen uit de mouwen steken” is zonder twijfel één van de meest nobele manieren om te proeven van de culturele rijkdom en diversiteit dat een land te bieden heeft. Je kan kiezen uit een ruim aanbod van projecten.

Hieronder vind je een overzicht van al onze projecten, van sociaal vrijwilligerswerk tot de bescherming van wilde dieren, en alle bestemmingen. Kies het programma dat het best bij je past!

Formules

Bescherming van dieren


Met dit programma kan je deelnemen aan de bescherming van de fauna in Azië, Afrika of Australië. Ontdek de verschillende methodes die worden toegepast om de fauna te beschermen en leer uit de ervaring van de vrijwilligers en de lokale teams.

Je krijgt de kans om hun cultuur te delen en je talenkennis om te zetten in de praktijk, in een andere context dan gewoonlijk. Help mee als vrijwilliger in een natuurreservaat of beschermingscentrum voor dieren.

Bescherming van het onderwatermilieu


Werp je in de strijd voor het behoud van de onderwaterfauna en -flora met onze projecten voor de bescherming van het onderwatermilieu (Marine Conservation). Ontdek een andere taal en andere cultuur terwijl je je samen met een groep internationale vrijwilligers nuttig maakt en je een concrete bijdrage levert!

Boerderijprogramma


Hou je van de natuur, van dieren en uitgestrekte landschappen? Met dit programma van WEP kan je op een originele manier kennis maken met een ander land! In ruil voor kost en inwoon help je mee met de dagelijkse activiteiten op de boerderij.

Je spreekt de taal van de autochtone bevolking en geniet van de gezonde buitenlucht op het platteland. Hier beleef je een unieke ervaring te midden van van de natuur.

Bouwproject


Zin om mee te helpen aan een bouwproject in een ontwikkelingsland? Dankzij WEP kan je vanaf nu je steentje bijdragen aan de bouw van een huis, een school en nog veel meer.

Stroop die mouwen op en help de leefomstandigheden van anderen mee verbeteren. 

Lessen & sociale projecten


Combineer een taalcursus met vrijwilligerswerk. Eerst volg je een aantal weken taalles op je bestemming, vervolgens draag je je steentje bij aan een plaatselijke liefdadigheidsorganisatie in de sociale sector. 

“De handen uit de mouwen steken” is zonder twijfel één van de meest nobele manieren om te proeven van de culturele rijkdom en diversiteit die een land te bieden heeft. Je kan kiezen uit een ruim aanbod projecten en bestemmingen! 

Lessen & bouwproject


Verbeter je talenkennis voor je de handen uit de mouwen steekt op een bouwproject in een ontwikkelingsland.

Dankzij WEP kan je de leefomstandigheden van anderen helpen verbeteren, onder meer door je steentje bij te dragen aan de bouw van een huis, een school of meer.

 

Lessen & natuurprojecten


Vervolmaak je kennis van een taal alvorens de handen uit de mouwen te steken ! Je staat mee in voor het herstel en het onderhoud van natuurgebieden in alle uithoeken van de wereld !

Eerst volg je gedurende enkele weken een taalcursus en vervolgens sluit je aan bij een ploeg vrijwilligers in een reservaat of natuurpark waar je deelneemt aan diverse werkzaamheden. 

 

Lessen & sociale of medische stage


Koppel het nuttige aan het aangename en doe een stage in de sociale of medische sector terwijl je een andere cultuur ontdekt en mensen helpt die het minder goed hebben.

Of je nu vertrekt in het kader van je studies of na het behalen van je diploma, WEP biedt je de mogelijkheid om je professionele ambities te combineren met je nieuwsgierigheid naar het onbekende. Zonder te vergeten dat je ook een steentje bijdraagt aan een betere wereld.

Natuurprojecten


Steek je handen uit de mouwen voor het behoud en onderhoud van natuurgebieden overal ter wereld! Dat is waar het ecologisch vrijwilligerswerk of de natuurprojecten van WEP voor staan.

Welke werkzaamheden je zal uitvoeren, hangt af van wat er nodig is in het reservaat of natuurpark.

Ranchverblijf


Hou je van de natuur, paarden en uitgestrekte landschappen? Met dit programma van WEP kan je een originele bestemming ontdekken op een authentieke manier!

In ruil voor kost en inwoon neem je deel aan het dagelijks leven op een "ranch". 

Sociale of medische stage


Koppel het nuttige aan het aangename en doe een stage in de sociale of medische sector terwijl je een andere cultuur ontdekt en mensen helpt die het minder goed hebben.

Of je nu vertrekt in het kader van je studies of na het behalen van je diploma, WEP biedt je de mogelijkheid om je professionele ambities te combineren met je nieuwsgierigheid naar het onbekende. Zonder te vergeten dat je ook een steentje bijdraagt aan een betere wereld. 

Sociale projecten


Als je voor vrijwilligerswerk met WEP kiest, wil je duidelijk het verschil maken en meer zin geven aan je reis. Elke actie en elk project kan het leven veranderen van de lokale bevolking die je gaat ontmoeten.

Als je de platgetreden paden verlaat, zal je mensen leren kennen en echt deel uitmaken van de lokale samenleving en omgeving.

Solidair reizen / Begeleide groep


Verken nieuwe horizonten en vertrek in begeleide groep met WEP! Deze programma’s voor jongeren tussen 15 en 19 jaar vinden plaats tijdens de zomervakantie. Je kan meerdere vrijwilligersprojecten en activiteiten met elkaar combineren zodat je het land dat je gekozen hebt echt kan ontdekken … De begeleide groepsreizen van WEP bezorgen je gegarandeerd een originele, intelligente en onvergetelijke vakantie in een geruststellend kader!

Verblijf in een gezin + activiteiten


"Verblijf in een gezin + activiteiten" is een inleefprogramma van WEP dat bestaat uit een combinatie van allerhande excursies en activiteiten. Er is geen taalcursus in de klassieke betekenis van het woord maar eerder animatie in de taal van het gastland.

De bedoeling is dat je de plaatselijke cultuur leert kennen tijdens je verblijf in een gastgezin en dat je volledig wordt ondergedompeld in de levenswijze van het land.

Kies de bestemming van je dromen


nl 0 4 wep.be Voeg minstens 1 programma toe om de tool te gebruiken Programma toegevoegd aan de vergelijkingstool Je kan maximum 3 programma's vergelijken. Om er een toe te voegen, moet je eerst een programma verwijderen Je hebt dit programma al toegevoegd aan de vergelijkingstool