Maak een afspraak
Maak een offerte
Ontdek de projecten
die wij elk jaar steunen
Home › Les donations WEP

 

2017 - SRI LANKA - RURAL WOMEN EMPOWERMENT PROJECT


Ook 2017 zal bij ons in het teken van solidariteit staan. 

Nog altijd geen papieren wenskaart meer, zodat wij het geld dat we daarmee uitsparen aan een goed doel kunnen schenken. 

Dit jaar kiezen wij voor een project dat vrouwen wil helpen in een afgelegen plattelandsdorp in Sri Lanka: Hanguranketha. In deze arme streek moeten vrouwen vaak nog verplicht thuis blijven, omdat de traditie dat wil of omdat er zich geen professionele opportuniteiten voordoen. Toch kampen vele gezinnen met een gebrek aan inkomsten en hebben de kinderen geen toegang tot degelijk onderwijs.

Het project wil deze vrouwen helpen om financieel onafhankelijker te worden. Zo wil men bijvoorbeeld naaiateliers op poten zetten, waar de vrouwen betaald worden voor hun werk. Zodra het project van de grond komt, kunnen andere workshops worden voorgesteld. Daarnaast is er ook een dienst voor psychologische ondersteuning die de vrouwen een luisterend oor kan bieden.

Met onze schenking van 3000 € kan dit mooie project de volgende dingen aankopen:

  • naaimachines, draad en stoffen
  • whiteboards en kantoorbenodigdheden
  • bureaus en stoelen
  • kasten en opbergmeubels
  • verf en renovatiemateriaal voor het gebouw waar de workshops zullen doorgaan

Tot de volgende keer ...

sri lanka

sri lanka

sri lanka

 

2016 - SRI LANKA - DAYA NIVASA ORPHANAGE


Een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging! We hebben besloten om ons in 2016 volledig in te zetten voor een weeshuis in Sri Lanka.

WEP start het nieuwe jaar opnieuw op een ecologische en solidaire manier! In plaats van honderden traditionele wenskaarten te drukken en versturen, hebben we besloten om het geld te besteden aan iets dat ons nauw aan het hart ligt.

In 2016 ondersteunen we een project in Sri Lanka: het Daya Nivasa Orphanage, een weeshuis voor kinderen met een handicap in de regio van Kandy.

Daya Nivasa betekent “huis van liefde” en werd 27 jaar geleden opgericht door Moeder Teresa. Zusters ontvangen er ongeveer 90 bewoners van alle leeftijden, waaronder enkele kinderen met een zware handicap die voortdurend verzorging nodig hebben.

WEP schonk € 3000 en dit bedrag zal gebruikt worden om de levensomstandigheden van de kinderen op een concrete manier te verbeteren. Hiermee worden de bouw van een speelplaats en de renovatiewerken van het gebouw gefinancierd.

 

2015 - TANZANIa (ZANZIBAR) - IMPACT COMMUNITY 


2015, het jaar van verandering: een nieuw project in Tanzania!

 
WEP draagt al jaren een steentje bij aan het goede doel en ook dit jaar zetten we deze traditie met plezier verder. In 2015 heeft WEP meer dan 3000 € gestort aan de lokale ngo Impact Community. Deze vereniging is actief in het onderwijs voor kinderen en jongeren in het dorpje Jambiani op Zanzibar.

Sinds 2007 zet ze zich in voor de lokale bevolking. Het doel is om hen zoveel mogelijk te integreren in de belangrijkste economische sector van de streek: het toerisme. Met meer dan 100 jongeren die vandaag les volgen dankzij de vereniging, is het nu tijd geworden voor een project van grote omvang: de bouw van een school om de studenten op een optimale manier te kunnen opvangen.

Dit jaar draagt WEP letterlijk zijn "steentje" bij en schenken we de vereniging 50 zakken cement plus het equivalent van een vrachtwagen koraalsteen (lokaal bouwmateriaal) en van een vrachtwagen hout voor het timmerwerk.

Sinds enkele maanden krioelt Jambiani van de bedrijvigheid! De vereniging is begonnen met de constructie van een eerste gebouw van de toekomstige school. Vrijwilligers hebben het terrein vrijgemaakt van alle struiken, boompjes en onkruid. De funderingen zijn uitgegraven en er is een eerste laag beton gegoten. De vrijwilligers zijn nu bezig met het vullen van de funderingen met koraalsteen. De volgende stap is het aanleggen van een betonnen vloer. Daarvoor is het geduldig wachten tot juni, wanneer het regenseizoen afgelopen zal zijn.
 
Wordt vervolgd …

 

 

2013: PERU - ASSOCIACION VIDA NUEVA


Ons goede voornemen voor 2013? Verder doen zoals we bezig zijn!


Voor het vijfde opeenvolgende jaar heeft WEP besloten om de hoeveelheid papier tot een minimum te herleiden en het bespaarde bedrag te schenken aan een goed doel. Ook dit jaar kozen we voor "Asociación Vida Nueva", de vereniging uit Cuzco (Peru) die we ook voordien al steunden. 

Toen WEP in 2010 de vereniging, actief in het onderwijsleven, voor het eerst steunde, telde de school 50 leerlingen. Dankzij de hulp van vrijwilligers en verschillende acties hebben tegenwoordig meer dan 90 kinderen toegang tot kwaliteitsonderwijs in een aangename en aangepaste omgeving.

Onze 2.500 euro zullen worden gebruikt voor de uitbreiding van de eetzaal en de constructie van een dak. Zo kan de school alle leerlingen opvangen.Wordt vervolgd ...   

2012: PERU - ASSOCIACION VIDA NUEVA


Work in progress


Ook dit jaar doet WEP een schenking aan de Peruviaanse vereniging “Escuela Vida Nueva” uit Cuzco.

David Quispe, voorzitter van de vereniging, stuurde ons de laatste nieuwtjes: 

“We hebben nu al 80 leerlingen! Sinds het begin van het schooljaar volgen ze aandachtig alle lessen en nemen ze deel aan verschillende educatieve activiteiten.

We hebben onlangs een nieuwe voordeur geplaatst aan de hoofdingang van ons gebouw. Op deze manier proberen we de kinderen alvast een beetje zin voor verantwoordelijkheid, discipline en stiptheid bij te brengen. 

Daarnaast werken we aan de installatie van een systeem voor drinkbaar water. 

De leerkrachten worden op regelmatige basis vergoed en geven zich met hart en ziel voor kwaliteitsvol onderwijs. 

De voorbije jaren hebben we heel wat kunnen verwezenlijken, maar de weg is nog lang. Nu het aantal leerlingen zo snel gestegen is, is bijvoorbeeld de eetzaal te klein geworden. Wij hopen van harte dat we dit project in de toekomst verder kunnen zetten. 

Wij willen WEP bedanken voor de onvoorwaardelijke steun aan deze kansarme kinderen. Muchas gracias !”Wordt vervolgd ...

2010-2011: PERU - ASSOCIACION VIDA NUEVA


60 ontbijten voor 2 dagen, dankzij onze e-card!


Geen woorden maar daden ...


Op het einde van vorig jaar wilde WEP een duidelijk signaal geven dat onze openheid naar en respect voor de wereld zou laten zien. Vanuit een dubbele bezorgdheid, enerzijds ecologisch, anderzijds sociaal, verstuurden we geen traditionele kerstkaart. Dus geen verspilling van liters inkt en kilo's papier, wel een elektronische e-card via mail. Het geld dat we zo uitspaarden, hebben we aan iets belangrijkers gegeven.

In de loop van de twee volgende jaren zal WEP meer dan 6.000 € schenken aan de vereniging "Escuela Vida Nueva" uit Cuzco, Peru. Dat bedrag wordt volledig besteed aan de aankoop van eten voor de schoolkantine en de verdeling van ontbijten aan de 60 leerlingen van de school.

De vereniging Escuela Vida Nueva, actief op vlak van onderwijs en gezondheid in de streek van Cuzco, wil verlaten kinderen of kinderen waarvan de ouders geen werk meer vinden, een beter leven bieden. Ze zorgt onder meer voor huisvesting, voeding en gratis onderwijs.

WEP zal je op de hoogte van de evolutie van de kinderen in de school, dankzij de verhalen en foto's die de voorzitter van de organisatie, David Quispe, ons zal doorsturen.Wordt vervolgd ...

2009: Guatemala - ASSOCIACION EDUCANDO A LOS NINOS


Een "groene" wenskaart ter ondersteuning van het onderwijs voor kinderen in Guatemala.


Dit jaar heeft WEP besloten om 3000 euro te schenken aan het project "Educando a los Ninos", in Antigua, Guatemala. Dit bedrag gaat integraal naar de aankoop van het schoolgebouw in San Felipe. Zo willen ze kansarme kinderen uit de regio toch een stabiele en duurzame omgeving geven. De organisatie "Educando a los Ninos" zet zich in om gratis en kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden.

Dorien, één van onze vrijwilligers in Guatemala, ging ter plaatse kijken en bracht enkele foto's mee. Ze omschrijft de school als "een echt pareltje, een plaats waar mensen met een groot hart samenwerken om zoveel mogelijk kinderen een mooie toekomst te geven."

WEP houdt je op de hoogte van het verdere verloop van dit project!

nl 0 0 wep.be Voeg minstens 1 programma toe om de tool te gebruiken Programma toegevoegd aan de vergelijkingstool Je kan maximum 3 programma's vergelijken. Om er een toe te voegen, moet je eerst een programma verwijderen Je hebt dit programma al toegevoegd aan de vergelijkingstool Meer lezen Minder lezen