Ontmoet ons
Offerte
Contacteer ons

Kies de bestemming van je dromen

Kies de formule die het best bij je past

 


FLEX-Schoolprogramma


FLEX is een schoolprogramma "op maat". Naargelang de bestemming heb je de mogelijkheid om te vertrekken als je eigenlijk te oud bent voor het klassieke schoolprogramma, te verblijven in een specifiek gekozen regio, je eigen studierichting te kiezen, je favoriete sport, dans of muziek te beoefenen.

Met FLEX-schoolprogramma kies je de formule die het best aan je verwachtingen voldoet.

Gecombineerde Schoolprogramma's - Academix


Combineer 2 schoolsemesters (of een trimester en een semester) in 2 verschillende landen in hetzelfde jaar! WEP heeft de formule academix meer dan 20 jaar geleden uitgevonden.

De werking van het programma is identiek aan het klassieke uitwisselingsprogramma. Het enige verschil is dat je 2 totaal verschillende culturen kan ontdekken en tegelijkertijd 2 talen onder de knie krijgt op 1 jaar tijd. Een Academix-programma is een enorme uitdaging voor jongeren die tegelijkertijd hun talenkennis willen verbeteren en hun horizon willen verruimen.

Klassiek schoolprogramma


Je woont in een gastgezin en volgt gedurende 4 weken tot een schooljaar les in een plaatselijke middelbare school. Gedurende je verblijf leef je met en tussen de lokale bevolking. Dit is de ideale manier om de gewoonten, het dagelijks leven en de taal van je gastland te leren kennen.

Voor de meeste bestemmingen die WEP voorstelt kan je vertrekken op het einde van je middelbare studies of TIJDENS je middelbare studies. Om geen heel jaar te verliezen, kan je de gevolgde vakken in het buitenland laten erkennen bij je terugkeer in België.

Klassiek+ schoolprogramma


Het klassiek schoolprogramma met dat tikkeltje extra!
Je woont in bij een gastgezin en volgt les aan een lokale middelbare school, maar je kan wel een voorkeursregio opgeven. Je dompelt je helemaal onder in de cultuur van je gastland: je leert de taal, je neemt de lokale manier van leven over en past je aan aan de gewoontes en gebruiken van je nieuwe thuis.

Schoolprogramma op internaat


Met het schoolprogramma op internaat kan je les volgen aan een lokale secundaire school en op het internaat van de school verblijven, samen met andere studenten. Het is de ideale formule als je wat meer autonomie wenst, maar toch een taal- en cultuurbad wil in het land van je keuze. Afhankelijk van je bestemming breng je de weekends en schoolvakanties door op het internaat of in een gastgezin.

nl 0 1 wep.be Voeg minstens 1 programma toe om de tool te gebruiken Programma toegevoegd aan de vergelijkingstool Je kan maximum 3 programma's vergelijken. Om er een toe te voegen, moet je eerst een programma verwijderen Je hebt dit programma al toegevoegd aan de vergelijkingstool Meer lezen Minder lezen