Ontmoet ons
Offerte
Contacteer ons

 

Ga voor 4 weken tot een heel schooljaar in het buitenland studeren

Hoe kies je je programma? Onze 3 formules zijn even goed, ze hebben allebei hun voordelen! Je kan je keuze maken op basis van jouw wensen en motivatie. Op deze pagina vind je een gedetailleerde vergelijking van de 3 opties: het Klassiek Schoolprogramma, het FLEX-schoolprogramma en het Schoolprogramma op internaat. Aan jou om de keuze te maken! 

ALGEMENE VOORSTELLING


KLASSIEK SCHOOLPROGRAMMA

Dit is het authentieke uitwisselingsprogramma. De jongere wordt volledig ondergedompeld in de cultuur van het land en de manier van leven van het gastgezin. Het programma is redelijk strikt, maar brengt je het meeste bij op menselijk en cultureel vlak. En je krijgt een andere taal onder de knie!
 

FLEX-schoolprogramma

Dit programma biedt iets meer flexibiliteit. Afhankelijk van de gekozen bestemming kan je kiezen voor:

 • een gegarandeerde regio
 • OF een bepaalde studierichting
 • OF een sportieve of artistieke activiteit

Met het FLEX-schoolprogramma kan je ook nog vertrekken als je te oud bent voor het Klassiek Schoolprogramma of als daar geen plaats meer beschikbaar is.

schoolprogramma OP INTERNAAT

Je verblijft in een internaat en hebt dus iets meer autonomie dan in het kader van de 2 andere programma's. Elk internaat legt echter ook zijn eigen regels op! Daarnaast heb je meer keuzevrijheid voor de regio of studierichting of sport, aangezien je je internaat kan kiezen op basis van de opties die de scholen aanbieden.

KIES JE PROGRAMMA!


klassiek schoolprogramma 

Een twintigtal bestemmingen voor je schoolprogramma in het buitenland! 

FLEX-SCHoolprogramma
Schoolprogramma op internaat

 

VERGELIJKENDE TABEL


Afhankelijk van het gekozen programma heb je volpension of bereid je je eigen maaltijden in de keuken van de residentie (met mogelijkheid tot maaltijden in de kantine van de school/supplement). In sommige bestemmingen breng je de weekends door bij een gastgezin, met volpension.
                                               

KLASSIEK SCHOOLPROGRAMMA

FLEX-SCHOOLPROGRAMMA

SCHOOLPROGRAMMA OP INTERNAAT

Type gastgezin Je maakt deel uit van een vrijwillig gastgezin (behalve in Groot-Brittannië, Ierland en Zuid-Afrika, waar de gezinnen vergoed worden). Het gezin neemt je, op eigen kosten, op als volwaardig lid van de familie. Volpension bij een vergoed gezin (kosten inbegrepen in de prijs van het programma). Afhankelijk van het gekozen programma heb je volpension of bereid je zelf je maaltijden in de keuken van de residentie (met mogelijkheid tot maaltijden in de kantine van de school - supplement). Op sommige bestemmingen breng je de weekends en/of schoolvakanties door bij een gastgezin, met volpension.
Type school Officiële secundaire scholen (meestal openbare) die geen of verminderd inschrijvingsgeld vragen (in het laatste geval is dat inbegrepen in de prijs van het programma). Officiële secundaire scholen (openbaar of privé), waar je het volledige inschrijvingsgeld voor buitenlandse studenten moet betalen (inbegrepen in de prijs van het programma). Officiële secundaire scholen (openbaar of privé), waar je het volledige inschrijvingsgeld voor buitenlandse studenten moet betalen (inbegrepen in de prijs van het programma).
Land Keuze uit een twintigtal bestemmingen Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Spanje en Duitsland. Frankrijk, China, Groot-Brittannië.

Regio

Uitgezonderd voor de Verenigde Staten(*), is het niet mogelijk om de regio te kiezen. Deze wordt bepaald door het gastgezin en de school die de deelnemer willen verwelkomen.

(*) Als je kiest voor een Schoolprogramma in de VS kan je een staat van voorkeur opgeven, echter zonder garantie.

De deelnemer kan de regio (*) kiezen, en kan de garantie krijgen om dicht bij een grote stad geplaatst te worden (behalve als hij al gekozen heeft voor een studierichting of een bepaalde sport of artistieke activiteit).

(*) in het kader van een FLEX-schoolprogramma in de VS bestaan er verschillende opties om je een regio te garanderen.

De deelnemer kan de regio kiezen. Het type school, de opties die worden aangeboden door de school en het internaat zullen je keuze kunnen bepalen. Ook een specifieke studierichting en een sport of artistike activiteit kunnen tot de mogelijkheden behoren.

 

Lessen Integratie in de traditionele lessen van het secundair onderwijs afhankelijk van de beschikbaarheid van de school en naar goeddunken van de schooldirectie (specifieke vakken kunnen niet altijd gegarandeerd worden). De deelnemer heeft de mogelijkheid om de vakken zelf te kiezen die hij wil volgen tijdens zijn schoolprogramma (maar die keuze kan niet gegarandeerd worden als hij al een bepaalde regio of een sport of artistieke activiteit heeft gekozen).

Naargelang het gekozen land en de aangeboden opties kan de deelnemer kiezen welke vakken hij zeker wil volgen tijdens zijn schoolprogramma (maar die keuze kan niet gegarandeerd worden als hij al een bepaalde regio of een sport of artistieke activiteit heeft gekozen).

Sport en activiteiten Mogelijk onder bepaalde voorwaarden (lokale reglementen) en afhankelijk van de beschikbaarheid (zeer beperkt voor jongeren die na het middelbaar vertrekken). Als je wil deelnemen aan sportieve competities tussen scholen raden wij aan om tijdens je middelbare studies te vertrekken. De deelnemer kan kiezen voor een sport (tennis, rugby, basketbal, voetbal, zwemmen, hockey, zeilen ...) of een artistieke activiteit (dans, muziek ...)(maar die keuze kan niet gegarandeerd worden als hij al een bepaalde regio of een sport of artistieke activiteit heeft gekozen). Naargelang het gekozen land en de aangeboden opties kan de deelnemer kiezen voor een sport (tennis, rugby, basketbal, voetbal, zwemmen, hockey, zeilen ...) of een artistieke activiteit (dans, muziek ...)(maar die keuze kan niet gegarandeerd worden als hij al een bepaalde regio of een sport of artistieke activiteit heeft gekozen).
Organisatie en bijstand Het programma wordt georganiseerd door WEP en zijn correspondent ter plaatse, die verantwoordelijk is voor de zoektocht naar de gastgezinnen en de scholen, en die lokale bijstand verleent. WEP en de correspondent verzekeren een noodpermanentie 24/24 - 7/7. WEP werkt samen met verschillende secundaire scholen of lokale partners die op zoek gaan naar een gastgezin en die de deelnemers bijstaan. WEP en de correspondent verzekeren een noodpermanentie 24/24 - 7/7. WEP werkt samen met verschillende secundaire scholen of lokale partners die op zoek gaan naar een school en die de deelnemers bijstaan. WEP en de correspondent verzekeren een noodpermanentie 24/24 - 7/7.
Duur Variabel, afhankelijk van de bestemming: 4 weken, 8 weken, een schooltrimester, -semester of schooljaar Variabel, afhankelijk van de bestemming: 4 weken, 8 weken, een schooltrimester, -semester of schooljaar Variabel, afhankelijk van de bestemming: 4 tot 9 weken, een schooltrimester, -semester of schooljaar
Begin van de lessen Strikt naleven van de datum waarop de lessen starten in de toegewezen school. Deze hangt af van de bestemming en kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door de scholen:
 • 4 of 8 weken, trimester of semester: tussen juli en september, tussen januari en februari
 • Schooljaar: tussen juli en september
Strikt naleven van de datum waarop de lessen starten in de toegewezen of gekozen school. Deze hangt af van de bestemming en kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door de scholen:
 • 4 of 8 wekentrimester of semester: tussen juli en september, tussen januari en februari of april
 • Schooljaar: tussen juli en september
Strikt naleven van de datum waarop de lessen starten in de toegewezen of gekozen school. Deze hangt af van de bestemming en kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door de scholen:
 • 4 tot 9 wekentrimester of semester: tussen juli en september, tussen januari en februari of april
 • Schooljaar: tussen juli en september
Overzicht 
 • Uitgezonderd voor de Verenigde Staten (*), programma zonder keuzemogelijkheden
 • Beperkt aantal plaatsen voor deelnemers die na hun middelbare studies willen vertrekken (snel inschrijven is de boodschap!)
 • Perfecte onderdompeling in de taal en cultuur
 • Goedkoopste programma van lange duur
 • Zeer lange plaatsingsprocedure (vrijwillige scholen en gastgezinnen)
 • Vereist maturiteit, stabiliteit en flexibiliteit
 • Vereist goede schoolresultaten
 • Strikt naleven van de lokale regels, gewoontes en gebruiken
 • De deelnemer is een ambassadeur voor zijn land

(*) mogelijkheid om je staat van voorkeur op te geven, echter zonder garantie.

 • Keuze van de regio OF een studierichting OF een sportieve/artistieke discipline
 • Groter aantal plaatsen beschikbaar
 • Meer internationale studenten in de scholen
 • Duurder, want de gastgezinnen worden vergoed en de scholen rekenen vol tarief voor het inschrijvingsgeld
 • Snellere plaatsingsprocedure
 • Vereist maturiteit en stabiliteit
 • Vereist goede schoolresultaten
 • Keuze van de school op basis van de wensen van de deelnemer (soort internaat, soort school, vakken en opties aangeboden door de school ...)
 • Maximale onderdompeling in een schoolse context
 • Groter aantal plaatsen beschikbaar
 • Meer internationale studenten in de scholen
 • Duurder, want de scholen rekenen vol tarief voor het inschrijvingsgeld en het logement
 • Snellere plaatsingsprocedure
 • Vereist maturiteit en stabiliteit
 • Vereist goede schoolresultaten

ZIN OM Je project te bespreken?Wil je je project graag bespreken met een van onze gespecialiseerde Advisors? 
 • Bel ons op 03 302 47 87
 • Kom naar een Infodag!
  Alle details en onze volledige kalender met afspraken en infodagen vind je op de pagina Infosessies
nl 0 0 wep.be Voeg minstens 1 programma toe om de tool te gebruiken Programma toegevoegd aan de vergelijkingstool Je kan maximum 3 programma's vergelijken. Om er een toe te voegen, moet je eerst een programma verwijderen Je hebt dit programma al toegevoegd aan de vergelijkingstool Meer lezen Minder lezen