Na een toenemende aanwezigheid van kolonisten sinds de jaren 1820, werd Namibië een Duitse kolonie in 1884. Tijdens de Eerste Wereldoorlog viel het onder Zuid-Afrikaanse bezetting, waarna het geannexeerd werd door Zuid-Afrika voor het uiteindelijk onafhankelijk werd in maart 1990.
Met een bevolkingsdichtheid van 2,5 inwoners per km2 is Namibië een van de dunst bevolkte landen ter wereld! Het is de natuur die heerst in dit land van 825 000 km2.
De Namibwoestijn is de enige kustwoestijn ter wereld waar de zandduinen worden beïnvloed door mist, de belangrijkste bron van water en dat vele inheemse dieren- en plantensoorten nodig hebben om te overleven. Het geheel vormt een landschap van uitzonderlijke schoonheid, geklasseerd als Werelderfgoed.
De meerderheid van de Himba woont in het afgelegen gebied van het Kaokoland, in het noordwesten van Namibië, waar ze hun manier van leven en hun gewoontes levendig houden. De rode zalfjes die de vrouwen op hun huid en hun haren gebruiken zijn één van hun typische kenmerken.
Oshiwambo, Khoïkhoï, Afrikaans, Kwangali, Héréro… In Namibië kan de verscheidenheid aan talen alleen geëvenaard worden door de mensen. Ondanks deze taalverscheidenheid is Engels echter de enige officiële taal in het land, ook al is dit de moedertaal van slechts een minderheid van de bevolking.
Vanwege zijn geschiedenis heeft Namibië een zeer gevarieerde gastronomie. Zowel etnische als Europese invloeden, met producten vanop het land en uit de zee. Je zal tijdens je verblijf de mogelijkheid hebben om vele specialiteiten te proeven.