Kies de formule die het best bij je past

Klassiek schoolprogramma

Je woont in een gastgezin en volgt gedurende 4 weken tot een schooljaar les in een plaatselijke middelbare school. Gedurende je verblijf leef je met en tussen de lokale bevolking. Dit is de ideale manier om de gewoonten, het dagelijks leven en de taal van je gastland te leren kennen.

Voor de meeste bestemmingen die WEP voorstelt kan je vertrekken op het einde van je middelbare studies of TIJDENS je middelbare studies. Om geen heel jaar te verliezen, kan je de gevolgde vakken in het buitenland laten erkennen bij je terugkeer in België.

High School FLEX

High School FLEX is een schoolprogramma "op maat". Naargelang de bestemming heb je de mogelijkheid om:

  • Te vertrekken als je eigenlijk te oud bent voor het klassieke schoolprogramma
  • Te verblijven in een specifiek gekozen regio
  • Je eigen studierichting te kiezen
  • Je favoriete sport, dans of muziek te beoefenen.

Met High School FLEX kies je de formule die het best aan je verwachtingen voldoet.

Hoger onderwijs

Zin om het studentenleven in het buitenland te ontdekken? Vertrek met een programma Hoger Onderwijs van WEP. Je volgt, net als de plaatselijke studenten, les in een officiële schoolcontext en proeft van het leven op een universiteit of hogeschool.

Zo zal je niet alleen een andere taal op de best mogelijke manier onder de knie krijgen, maar maak je ook deel uit van het dagelijkse studentenleven. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

Ben je te oud om aan een klassiek schoolprogramma deel te nemen? Heb je geen zin om op een taalverblijf te vertrekken? Dan is het WEP-programma Hoger Onderwijs wat je zoekt!

Academix

WEP heeft de Academix-formule meer dan 20 jaar geleden bedacht. Dankzij dit unieke programma kan je 2 schoolsemesters (of een trimester en een semester) combineren in 2 verschillende landen naar keuze. De werking van het programma is identiek aan die van het klassieke uitwisselingsprogramma. Alleen kan je met een Academix-programma 2 totaal verschillende culturen ontdekken en 2 talen verbeteren op 1 jaar tijd. 

Het concept Academix is een ongelooflijke uitdaging voor jongeren die hun horizon willen verbreden en tegelijkertijd aan hun meertaligheid willen werken. Deze formule is zeer populair bij jongeren van wie de verdere studies in het teken staan van vreemde talen (vertaler-tolk, internationaal recht, communicatie, toerisme ...).

Student+volunteer

Jongeren met zin voor avontuur en op zoek naar een wereldervaring van formaat zijn bij WEP aan het juiste adres!

De formule Student + Volunteer speelt perfect in op je wensen. Bij WEP kan je een schoolsemester in de Verenigde Staten of in een Europees land combineren met een vrijwilligersproject in Centraal-Amerika, in Benin of in China. Met Student + Volunteer maak je één van de meest onvergetelijke interculturele ervaringen mee!

Student+world tour

Droom je ervan om de wereld rond te reizen, verschillende talen te spreken en meerdere onvergetelijke ervaringen te beleven? 

Begin dan met een goed omkaderd schoolprogramma om op eigen benen te leren staan en vat vervolgens het tweede deel van je project aan: een onwaarschijnlijke wereldreis vol avontuur!

Work&study!

Ben je een plantrekker met zin voor avontuur en kan je je eigen boontjes doppen?

Maar staan je ouders echter niet meteen te springen bij de gedachte dat je er alleen op uit trekt? Vinden zij dat je best eerst in een geruststellend kader begint aan je buitenlands avontuur? Het programma Work&study is het compromis dat jullie zoeken!

Combineer een schoolsemester of schooltrimester met een werken en reizen in Australië!

nl 0 1 BENL http://ordersng.wep.be wep.be
Jouw WEP avontuur

Ben je zeker dat je de Berekenings-/Reservatiemodule wil verlaten ?

Als je kiest om de toepassing te verlaten, gaat alle gekozen informatie verloren.

Ja Annuleren